2023

Minecraft Hosting

Branding & Website Creatie voor de gebruikvriendelijkste Minecraft server hosting.

Over het project

Voor Minecraft Hosting, een nieuw bedrijf van Speetjens Media dat als subbedrijf van Cubes Hosting nieuwe klanten voor Minecraft-serverhosting moet genereren, hebben we een volledig ontwikkelingsproces doorlopen, van conceptfase tot eindproduct.

Allereerst hebben we uitgebreid gewerkt aan het uitwerken van een concept op papier en het uitvoeren van onderzoek naar de doelgroep van klanten die Minecraft-serverdiensten afnemen. Dit omvatte het analyseren van trends in de gaminggemeenschap, het identificeren van de behoeften en voorkeuren van potentiële klanten, en het definiëren van de unieke waardepropositie van Minecraft Hosting in de markt.

Vervolgens zijn we overgegaan naar de ontwerpfase, waarbij we het ontwerp van de website en het logo hebben gecreëerd. Het ontwerp moest niet alleen aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk zijn, maar ook de essentie van Minecraft en de gamingcultuur weerspiegelen, om zo de beoogde doelgroep effectief aan te spreken.

Ten slotte hebben we de website gerealiseerd met behulp van het ModX CMS. ModX is een krachtig en flexibel contentmanagementsysteem dat ons in staat stelde om een maatwerkwebsite te bouwen die volledig aansluit bij de behoeften van Minecraft Hosting en zijn doelgroep. Het biedt uitgebreide mogelijkheden voor het beheren van inhoud, het aanpassen van ontwerp en functionaliteit, en het optimaliseren van de prestaties van de website.

Met de website klaar voor lancering, zijn we begonnen met het marketen ervan door middel van Google-advertenties en een meta-ad-campagne. Deze strategieën waren gericht op het vergroten van de zichtbaarheid van Minecraft Hosting in zoekmachines en het aantrekken van geïnteresseerde gamers die op zoek waren naar Minecraft-serverhostingdiensten.

Door dit uitgebreide ontwikkelingsproces te doorlopen, zijn we ervan overtuigd dat Minecraft Hosting klaar is om zijn positie te vestigen als een toonaangevende aanbieder van Minecraft-serverhosting, en om een breed scala aan nieuwe klanten aan te trekken binnen de bloeiende gaminggemeenschap.

Programmeertalen

Bootstrap 5, CSS, HTML, JavaScript, MODX CMS


Statistieken

50+ nieuwe klanten, Doelgroep Verbreed, ModX integratie

Minecraft Hosting
Minecraft Hosting
Minecraft Hosting
Minecraft Hosting